top of page
  • Фото автораIryna Stetsiuk

Навколишній світ 5 клас 73 урок


27 січня

Тема: «Давня мрія людини про польоти»

Завдання: ст. 80-81 прочитати, опрацювати матеріали сайту, переглянути відео, виконати завдання на ст. 82 (фото надіслати)





З давніх-давен незвідані космічні далі манили людину, щоразу спонукаючи вигадувати щось нове: крила з воску та пір’я, аероплани, перші літаки… Мрія побачити рідну планету із космосу не давала спокою багатьом поколінням. Та поки фантасти писали неймовірні інопланетні історії, астрономи й техніки невтомно працювали. І сталося — 12 квітня 1961 року космічний корабель «Восток–1» з людиною на борту облетів Землю по орбіті.12 квітня у світі відзначається Міжнародний день польоту людини в космос. У пострадянських країнах ця дата багато років відзначалася як День космонавтики. 60 років тому Юрій Гагарін здійснив перший політ в космос в історії людства.


Американський астронавт Ніл Армстронг першим із землян ступив на поверхню Місяця.



У 2002 році Ілон Маск заснував SpaceX: за його словами, це стало однією з найважливіших подій в історії людства. Сьогодні SpaceX займається розробкою та запуском надсучасних ракет та космічних апаратів.



Маск хотів не лише революціонізувати космічні технології, але зробити космічні ракети більш доступними та, нарешті, дозволити людям поселитися на інших планетах.

Одна така ракета, за словами Маска, може вмістити до 100 людей, і як тільки її побудують – її використовуватимуть для перевезення людей на Землі. У своєму Twitter Ілон Маск пояснив: «Переліт до більшості місць на Землі в межах 30 хвилин та будь-куди в межах 60. Вартість місця повинна бути приблизно такою ж, як і тариф економного квитка на літак. Забув згадати про це!».




Це цікаво. Приготування страв у космосі.




22 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page