top of page
  • Фото автораIryna Stetsiuk

Навколишній світ 5 клас 74 урок


30 січня

Тема: «Космонавтика у сучасному світі.»

Завдання: матеріал на сайті прочитати, переглянути відео.

Україна — визнана у світі космічна держава. Вона належить до числа провідних країн на ринку космічних послуг і технологій.


Першим українцем, який майже 60 років тому полетів у космос і власноруч керував пілотованим кораблем, став уродженець Київщини Павло Попович.


З 1991 до 2018 року було здійснено 154 пуски ракет-носіїв, виготовлених за участю українських підприємств. У різні роки на наших ракетах-носіях відбувалося від 3 до 13% всіх запусків у космос.

У листопаді 2018 року відбувся успішний пуск «Веги» з українським двигуном. Ракета-носій успішно вивела на орбіту космічний апарат Mohammed VI-B, сконструйований на замовлення уряду Марокко компанією «Airbus Defense and Space».



Останнім десятиліттям космічний простір освоюється гігантськими темпами – понад 1000 космічних апаратів щорічно. У цьому все більшу роль відіграють приватні компанії, створені видатними підприємцями, такими як Ілон Маск, Джозеф Безос, Річард Бренсон та інші. Компанія Ілона Маска SpaceX збирається посадити свої ракети Starship на поверхню Марса



Супутник «Січ»

14 переглядів0 коментарів

コメント


bottom of page