top of page
  • Фото автораIryna Stetsiuk

Навчаємося разом 5 кл 12 лютого


Конструктивне вирішення конфліктів. Принципи «Я-висловлю­вання». Вправи для вдосконалення техніки раціонального читання за текстом про моральні норми в культурі українського народу



1. Переглянь відеофрагмент із притчею про апельсин


2. Переглянь фрагмент фільму про мудрий спосіб уникнення конфлікту


4. Переглянь уривок фільму «Зала слави швидкого читання». Розкажи, що тобі стало відомо з відеофрагмента про Антоніо Мальябекк


5.1. Вправа «Ерудит» (переглянь відеофрагмент; розкажи, що вдалося запам’ятати)


5.2. Вправа «Швидкісний тренажер»



Домашнє завдання

Пригадай вивчене в класі, виконуючи вправу «Читання тексту рядками». Розкажи, що вдалося запам’ятати, своїм рідним або собі.


Моральні норми в культурі українського народу Традиції і звичаї, що передаються з покоління в покоління, впливають на мораль. Наприклад, те, що вважається звичним в одних народів, може бути неприпустимим для інших.

За час свого існування кожен народ набуває значного досвіду, в основі якого — найголовніші для людей цінності. Для українського народу такими цінностями споконвіку були любов до рідної землі, мови, праці, шанобливе ставлення до батьків, милосердя, доброзичливість. Патріотизм, працелюбство, шанування традицій та звичаїв, турбота про старше покоління — за ставленням до цих цінностей оцінювали й оцінюють моральні якості людини.

До найбільших моральних цінностей українського народу здавна відносять і любов до мови. Цю моральну нoрму втілює прислів’я: «Хто своєї мови цурається, той сам себе стидається». У різні періоди української історії вороги хотіли знищити нашу мову, але українці відстояли право спілкуватися і творити рідною мовою*.

46 переглядів0 коментарів

Comentários


bottom of page